Gotvach.bg»Съвети»Може ли да се направи домашен кашкавал от кисело мляко?

Може ли да се направи домашен кашкавал от кисело мляко?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15183
Може ли да се направи домашен кашкавал от кисело мляко?
Снимка: Vannq88

Можете да приготвите домашен кашкавал от кисело мляко. Ето един прост начин за изработка на домашен кашкавал:

Съставки за домашен кашкавал от кисело мляко

1 литър кисело мляко (с ниско съдържание на мазнини)

1/4 чаша бял оцет или лимонов сок

1 чаена лъжичка сол

Приготвяне на домашен кашкавал от кисело мляко

Подгответе силиконови или пластмасови форми за кашкавал или може да използвате малки кухненски кошнички, ако нямате специални форми.

Налейте киселото мляко в голяма тенджера и загрейте на слаб огън, като постоянно разбърквате.

Добавете белия оцет или лимоновия сок в млякото и продължете да разбърквате нежно. Ще забележите, че млякото започва да се разделя на сгъстена част (сирене) и суроватка.

След като сиренето се отдели напълно от суроватката, премахнете тенджерата от огъня и оставете я да седи за около 5 минути.

След това с помощта на дървена лъжица или кърпа издигнете сиренето от тенджерата и поставете в предварително подготвените форми за кашкавал. Ако използвате кухненски кошнички, може да сложите сиренето директно в тях.

Посолете всяка форма с по малко сол и оставете на страни, да се охладят до стайна температура.

След като домашното сирене е напълно охладено, покрийте формите с кашкавала с пластмасово фолио и ги поставете в хладилник за около 24 часа.

След 24-часово зреене можете да извадите кашкавала от формите и да го нарежете на парчета.

Домашният кашкавал от кисело мляко може да бъде по-мек и кремообразен в текстурата си, в сравнение със стандартния кашкавал, който се прави от краве мляко.

Вижте още:

- Защо мухлясва кашкавалът;

- Как да избираме кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен