Gotvach.bg»Съвети»Как се съхраняват крутони?

Как се съхраняват крутони?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се съхраняват крутони?

Крутоните представляват малки парченца сух хляб с различна форма (куб, ромб, пръстен, звезда, полумесец и т.н.). Крутоните (croûton), които са част от традиционната френска кухня, могат да бъдат овкусени с различни подправки - лук, чесън, сол, червен пипер, черен пипер, розмарин и др.

Приготвянето на крутони е съвсем лесна работа. Освен това е един добър начин за оползотворяване на останалия стар хляб, който се чудите какво да направите. Златистите крутони придават завършен вид и по-плътен вкус на редица ястия в т.ч. кремсупи, салати с крутони (салата Цезар) и др.

Приготвянето на кратуни е съвсем лесна работа. За целта ви трябват само хляб (без значение вида), и по желание - зехтин, масло, подправки и др. Филиите се нарязват на кубчета или по друг начин, слагат се в тава а един ред, овкусяват се с подправки и мазнина и се пекат в предварително загрята на 10 градуса фурна.

Крутоните се пекат до получаване на приятен златист загар от всички страни, след което фурната се изключва и крутоните се оставят вътре, за да се изсушат. Охладените картони се разпределят в найлонови или хартиени пликове (може и в херметически затварящи се буркани.

Пликовете се затварят плътно, като отвътре в максимална степен се изтласква въздуха. След това могат да бъдат съхранявани с месеци на сухо и проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати