Gotvach.bg»Съвети»Как се прави чеснова вода?

Как се прави чеснова вода?

редакция:
EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как се прави чеснова вода?

Всеки добър готвач знае, че добавянето на чесън към всяко хранене прави чудеса при подобряването на вкуса.

Чесновата вода, от своя страна, има мощен лечебен ефект. Чесънът е известен със своите мощни антимикробни и имуностимулиращи свойства, а когато се смесва с вода, тези ползи се усилват.

Как се прави чеснова вода

Необходими продукти:

- вода – 1 чаши, топла;

- чесън – 2 скилидки (пресния чесън е по-полезен от чесъна на прах);

- лимон - по желание.

Начин на приготвяне:

Първо, ако се ползва пресен чесън, трябва да се счукат скилидките чесън в хаванче, докато се получи гладка консистенция.

Добавя се чашата топла вода към чесъна в подходяща посуда (ако се използва чесън на прах, тогава се пропуска първата стъпка).

След около 15 минути се прецежда водата, за да се отстранят всички останали твърди частици. Следва да се постави чесновата вода в подходящ контейнер с капак.

Стъкленият контейнер е много по-добър от пластмасовите контейнери, така че е най-добре да се използва стъклен контейнер. Може и да се ползва посуда от неръждаема стомана.

Оставя се чесновата вода да се охлади напълно, преди да се използва или съхранява.

Винаги се съхранява останалата чеснова вода в хладилник, така че да остане свежа за няколко дни. Тази вода може да се използва 1 до 2 месеца, ако се съхранява в хладилник.

Как се използва чеснова вода

Може да се използва по различни начини, като например:

- да се пие чеснова вода няколко часа след вечеря и точно преди сън, за да унищожи микроби, гъбички и паразити в тялото;

- да се добави към ястия;

- да се използва като естествен пестицид;

- да се използва като тоник за лице заради потенциалните ползи за грижа за кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен