Gotvach.bg»Съвети»Как да завържем пуйка?

Как да завържем пуйка?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
942651k
Как да завържем пуйка?

Завързването на пуйка или каквото и да е птиче месо, е по същество практичен начин да се завърже птицата преди печене. Не е трудно да се направи и гарантира, че всички части на пуйката ще се готвят равномерно.

Ако се остави пуйката незавързана, има вероятност твърде много горещ въздух да попадне в кухината на птицата и да изсуши гърдите, преди крилата и бутчетата ѝ да се сготвят.

Ето как се завързва пуйка стъпка по стъпка.

Стъпка 1

Поставя се пуйката на дъска за рязане с краката обърнати към готвача, а гърдите X нагоре.

Стъпка 2

Приготвя се месарски канап с дължина, около 90 см.

Стъпка 3

Пуешките крила се притискат възможно най-близо до тялото. Така или иначе, целта е крилата да са плътно прилепнали към пуйката, а върховете им да са прибрани, за да не изгорят по време на готвене.

Стъпка 4

Плъзга се канапа под пилето, така че краищата на канапа да притискат отстрани всяко от крилата.

Стъпка 5

Държат се двата края на канапа опънати и се кръстосват. Издърпва кръстосания канап към готвача, така че кръстосването да е в долния край на гърдите, обърнати към готвача.

Стъпка 6

Издърпва се канапа надолу и минава под краищата на бутчетата, като след това се издърпва обратно нагоре и се завързва на панделка върху краищата на пуешките бутчета.

Пуйката е завързана!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати