Gotvach.bg»Съвети»Какво е алулоза?

Какво е алулоза?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Какво е алулоза?

Понякога няма нищо по-вкусно и изкушаващо от едно сладко лакомство.

А за хората, които искат да намалят добавените захари, заместителите на захарта могат да изглеждат като рационално решение за похапване на по-здравословен десерт.

Алулозата е рядък вид естествено срещаща се захар, която се намира в малки количества в пшеницата, кленовия сироп и някои плодове като смокини, стафиди. Също така се произвежда с търговска цел и от царевица.

Тя е естествено с ниско съдържание на калории.

Алулозата не повишава кръвната захар и не предизвиква развитие на кариеси.

Безопасна е за консумация и разрешена за употреба в храни и напитки от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA).

Алулозата съдържа 90% по-малко калории на грам в сравнение със захари като фруктоза и глюкоза.

Може да се закупи алулоза онлайн и в някои магазини за търговия на дребно. Тъй като се среща естествено в много малки количества, алулозата, която се намира опакована за продажба, не е в естествената си форма. Тя е създадена изкуствено.

Също така алулозата това е най-скъпият заместител на захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен