Всички обичаме вкусните ястия с кисело зеле и направо ни потичат лигите при вида на порция свинско с кисело зеле на фурна, но когато бидонът с кисело зеле се изпразни, е време да бъде измит и прибран до есента.
Това е предизвикателство за домакините, които искат да премахнат характерната миризма на кисело зеле от съда. В миналото тази операция е била свързана с много търкане и десетки литри вода, но вече може да се направи много по-лесно.
Трябва ви разтвор от амоняк 20-30%, който се продава в почти всяка една аптека или по-големите търговски вериги. Изсипете го в бидона и започнете да търкаляте съда, така че течността да премине през всяка част от стените. След около 20 мин, изсипете амоняка и полейте обилно със студена вода.
Оставете бидона отворен, за да изсъхне добре. След което го приберете някъде до есента, когато отново ще го напълните със зеле.
Коментари