За разлика от други плодове крушите обикновено узряват, след като бъдат откъснати от дървото.
Ако искате напълно да оцените вкуса на тези невероятни плодове, изберете твърди, неповредени круши и ги оставете да узреят. За да направите това, просто сложете крушите на масата и ги оставете за няколко дена.
Ако искате да ускорите процеса на зреене, поставете крушите в хартиен плик и те ще узреят за 2-4 дни. Газът Етилен, който се отделя при узряването на плодовете, ще се натрупа в торбата, ускорявайки узряването им.
Ако нямате търпение да опитате зрели круши, сложете ги в хартиен плик и добавете узряла ябълка или банан – и крушите ще узреят само за 1-3 дни.
Уверете се, че в торбата няма гнили плодове, в противен случай всичките ви плодове могат да се развалят.
Не поставяйте крушите в найлонови торбички - всички отделени вещества, включително водни пари, се натрупват в тях.
Ако нямате хартиена торбичка под ръка, просто поставете крушите до узрели ябълки или банани - етиленът ще действа върху крушите, ускорявайки узряването.
Ежедневно проверявайте дали крушите са узрели, като леко натиснете с пръст кората на плода. Ако крушата е станала мека, време е да я опитате!
Вижте още как да размразяваме и замразяваме круши, както и какви са ползите от хапването на круши.
Коментари