Gotvach.bg»Съвети»Колко време се задушава телешко?

Колко време се задушава телешко?

MarianeMariane
Джедай
254955
Колко време се задушава телешко?
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.

Не може да се каже, че телешкото месо е лесно за готвене. Това божествено вкусно месо се нуждае от опитен готвач и правилна кулинарна обработка, за да се усети кадифената му мекота и богатия му вкус. Приготвянето на вкусно задушено телешко месо е едно наистина голямо предизвикателство.

Задушаването на месо е топлинен процес, при който месото омеква под въздействието на пари от минимално количество течност (бульон, сок от вложени продукти като лук и кореноплодни, вино и др.).

Тайната за приготвяне на вкусно задушено телешко месо всъщност се крие в бавната и продължителна кулинарна обработка. Времето за задушаване на телешко месо се определя от количеството на месото, както и от големината на парчетата, на които е нарязано.

По правило по-големите парчета телешко месо не са подходящи за задушаване. Добре е месото да е нарязано на средни по големина парчета, твърде дребните парчета се свиват допълнително и след това изглеждат неестетично в чинията.

Времето за задушаване на около 1 кг телешко месо, нарязано на средно големи кубчета, е около 1.5 -2 часа на бавен огън. С увеличаване на количеството на месо, се увеличава и времето за кулинарна обработка.

На нашия сайт може да намерите интересни предложения за приготвяне на задушено телешко месо. Препоръчваме ви да опитате Телешко задушено с гъби и сметана, Задушено телешко филе или екзотичното Телешко задушено в вино и аншоа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен