Gotvach.bg»Съвети»Авокадото запича ли?

Авокадото запича ли?

Авокадото запича ли?

Авокадото е любим и неразделен продукт в много съвременни домакинства. Обикновено го добавяме към салатите си или го използваме да приготвим различни разядки върху хляб.

Всъщност много хора мислят авокадото за зеленчук, но то е плод. Съществената разлика от другите плодове е, че практически авокадото не съдържа захар, но за сметка на това в него има здравословни мазнини, различни витамини и минерали. По конкретно авокадото съдържа витамините C, K, E, B6, рибофлавин, фолиева киселина, ниацин, пантотенова киселина, калий, магнезий, лутеин и Омега-3 мастни киселини.

Благодарение на фибрите, които се съдържат в него, авокадото спомага за правилното функциониране на храносмилателната ни система.

Фибрите в него също така помагат на организма ни да изхвърли ненужните токсини и да ни предпази от чревни проблеми като диария и запек.

Ако например страдате от диария, яжте авокадо, за да подобрите здравето на чревната си флора.

Или пък обратния парадокс - ако страдате от запек, непременно включете авокадото в диетата си, за да ускорите обмяната на веществата в тялото си, метаболизма си и правилното функциониране на отделителната система.

Ако редовно консумирате авокадо, по този начин спомагате по-лесното преминаване на храната през червата.

Този плод стимулира стомашните и храносмилателните сокове, което от своя страна помага за по-бързото и ефикасно усвояване на хранителните вещества.

Вижте още да ям ли авокадо при гастрит, както и за какво да използвате костилката на авокадото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен