За да се справите по-лесно с грипните състояния, можете да приемате не само медикаменти и хранителни добавки, а също и някои определени подправки. Още при първите симптоми на грип или простуда, засилете приема на чесън.
Ако обичате по-пикантни храни, добавяйте в ястията и къри. То предпазва организма от заразяване с грип, а ако грипът вече е успял да ви нападне, се грижи за потушаването на симптомите му.
Канелата също не е за подценяване, особено ако е в комбинация с мед. Тази смес бори простудните заболявания и ускорява обмяната на вещества в организма.
Опитайте и с джинджифил. Това универсално лекарство е силно оръжие и при грип. Най-добре е да се приема смлян суров корен след ядене. Ако обаче вкусът му ви се струва прекалено остър, можете да приемате джинджифил и под формата на чай.
За по-лесното освобождаване от слузестия секрет помага и хрянът. Ако не разполагате с пресен корен от растението, можете да ползвате и 1 ч.л. консервиран.
Опитайте още с чили, сос табаско, уасаби, черен пипер. Поставяйте ги в ризото, супи, салати, паста и ще забележите, за да се възползвате максимално от всички техни свойства.
Все пак имайте предвид, че някои от тези подправки могат да раздразнят стомаха ви, така че ако усетите непоносимост при консумацията на дадена съставка, избягвайте да овкусявате храната си с нея.
Коментари