Пилешките сърца са много вкусни и се приготвят лесно, но много важен момент в тяхната кулинарна обработка е тяхното почистване. На първо място сърчицата трябва да се измият много добре. След това ги отцедете добре и започнете да ги почиствате.
За целта използвайте остър нож. Сложете сърчицата на дъска за рязане и премахвайте бялата част, която се намира около аортата им. Тя задължително трябва да се махне, защото и най-вкусно приготвените сърчица въобще няма да бъдат вкусни, ако тази част остане. Изрежете добре тази бяла част.
Измийте отново сърчицата, подсушете и ги пригответе според рецептата, която сте избрали. Предлагаме ви няколко много вкусни и лесни идеи за апетитни сърчица: пилешки сърчица на скара, пилешки сърца с лук и гъби.
Коментари