gotvach.bg»Съвети»Как се прави застройка на супа топчета?

Как се прави застройка на супа топчета?

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Как се прави застройка на супа топчета?

Няма българско домакинство, което да не слага на трапезата си любимата на мнозина супа топчета. И колкото хора да попитате, толкова рецепти за приготвянето на супата ще получите.

Въпреки че има хора, които предпочитат да консумират супа топчета без застройка, според нас тя е много по-хубава, плътна, ароматна и засищаща, когато е застроена. Освен това добре направената застройка може да прикрие някои малки недостатъци на супата, като не първокачествени продукти и др.

Когато говорим за супа топчета, можем да се спрем на два варианта за застройването ѝ - класическа застройка с кисело мляко и яйце или варена застройка.

За приготвянето на първия тип застройка са ви необходими 1-2 яйца или само жълтък и няколко супени лъжици кисело мляко. Продуктите се смесват и разбиват много добре. От супата се гребва малко и се сипва на тънка струйка при застройката, като се бърка непрекъснато.

Процедурата се повтаря няколко пъти, докато застройката се темперира, след което на тънка струйка се прибавя в готовата супа и непременно се сваля от котлона.

Варената застройка се прави с термично обработени яйца затова се смята за безопасна за здравето. Едно яйце се разбива с 1 супена лъжица брашно и 1 ч.ч. кисело мляко.

Сместа се загрява на котлон при непрекъснато бъркане и когато се сгъсти, се добавя към супата. Застроената супа се кипва за 1-2 минути и след това се отстранява. Важно е да отбележим, че варената застройка драстично намалява годността на супата и тя трябва да се консумира в рамките на не повече от 1 ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати