gotvach.bg»Съвети»Мога ли да ям маслини при диета за отслабване?

Мога ли да ям маслини при диета за отслабване?

Мога ли да ям маслини при диета за отслабване?

С наближаването на лятото и повишаването на температурите все по-критично се вглеждаме в тялото си и виждаме пораженията, които мазната храна и обездвижването през зимата са оставили.

Ето защо трескаво започваме да опитваме една, втора, трета диета, съвременни хранителни режими и изтощителни упражнения, с надеждата да влезем бързо във форма.

Но спазването на строги диети е изключително трудно, защото продуктите в тях обикновено не са разнообразни. И често диетолозите не дават изчерпателна информация за позволените и забранени продукти при една или друга диета, което допълнително може да ни затрудни.

Добрата новина за всички, които обичат маслини, е че те могат да бъдат комбинирани с всички диети. Освен това маслините са много полезни. Те са богати на фибри, аминокиселини, калций, цинк, фосфор, мед, селен и желязо, както и цял куп витамини.

Добра идея е да консумирате по 10-12 маслини преди закуска на гладко, като така хем ще проведете превенция на всички болести, хем ще се заситите с полезни калории, които ще се отразят благотворно на целия ви организъм, особено на сърдечно-съдовата система и стомаха.

Редовната консумация на маслини по време на диета е препоръчителна, защото те са богати на антиоксиданти, които спомагат за неутрализиране на вредните токсини в тялото, по-бърза регенерация на клетките, възстановяват кожата и забавят стареенето на клетките на кожата.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати