Какво е типово брашно?

Какво е типово брашно?
Снимка: gotvach.bg

В зависимост от зърното, от което е получено, брашното се дели на видове /ръжено, пшенично брашно и др./, а по-качество - на типове. Типът на брашното се означава според пепелното съдържание. Колкото типовото число на даден вид брашно е по-ниско, толкова качеството му е по-високо, а цветът - по-бял.

Типовото брашно у нас се обозначава на етикетите като брашно тип 1150. В сравнение с бялото брашно тип 500, то има по-високо съдържание на минерали, фибри, протеини и хранителни вещества.

Това е така, защото типовото брашно е произведено от периферните части на пшеничното зърно. По същата причина то е и по-ниско калорично, което го прави идеално за приготвянето на диетични тестени изделия.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати