Ябълката запича или разхлабва?

Ябълката запича или разхлабва?

Царицата на плодовете, както я наричат мнозина, има регулиращо действие върху работата на стомаха. Ябълката е отличен източник на пектин, тя е богата на целулоза и в сурово състояние може да действа леко разхлабващо.

Това се дължи на фибрите, които се съдържат в нея, както и на плодовата захар.

От друга страна ябълките са незаменим помощник в борбата с разтройството. За да не затормозявате стомаха и червата си обаче трябва да ги запечете във фурната първо. Подберете няколко кисели ябълки, подредете ги във фурна и ги запечете до омекване.

По този начин ще запазите в максимална степен пектина и другите полезни вещества в тях, ще запечете разстроения си стомах и ще си спестите поредната порция лекарства.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати