Gotvach.bg»Съвети»Как се прави глазура с шоколад?

Как се прави глазура с шоколад?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Как се прави глазура с шоколад?

Приготвянето на глазура с шоколад не е трудна задача, а с нея залеете мъфини, торти и сладкиши. Шоколадовата глазура може да се приготви по много начини, но основно се използват шоколад, прясно мляко, сметана и масло.

За глазурата с шоколад са ви необходими 50 г хубав тъмен шоколад и 40 мл прясно мляко. Разтопете шоколада на водна баня, като го начупите и го сложите в съд, който се слага в по-голям съд с вода. Сложете на котлона и разбърквайте докато се разтопи, като внимателно прибавите млякото. Млякото трябва да е затоплено, за да не се пресече глазурата.

За втория вариант на глазурата са необходими 3 с.л. масло, 6 с.л. сметана и 100 г хубав шоколад. Натрошете шоколада и го сипете в купа, разтопете маслото и прибавете сметаната. Добавете сметановата смес към шоколада и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Ако имате вече готова шоколадова глазура, не се колебайте да декорирате вашата:

- шоколадова торта;

- еклери;

- шоколадови бисквити;

- или домашни понички;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен