Сьомгата е една от най-вкусните и полезни риби. Тя се приготвя на пара, на тиган или на скара, и винаги е истинска наслада за сетивата. Както и да я приготвите обаче, подходящата гарнитура е задължителна за тази вкусна риба. Най-традиционната гарнитура, с която можете да поднесете сьомгата, са ароматните печени картофки. Може да ги овкусите с копър и чесън, масло и черен пипер.
Подходяща гарнитура е свежа салатка със зелени листни зеленчуци, задушени броколи с масло, моркови, мариновано цвекло. Салата от задушен грах с моркови също много добре си отива с вкуса на сьомгата. Може да поднесете рибката със салата от маруля, домати и краставици. Ако решите може да използвате и от замразените зеленчукови миксове, като зеленчуците от тях само леко се задушават с малко масло.
По принцип сьомгата е много нежна и лека риба и затова най-добре биха ѝ отивали всякакви задушени зеленчуци – експериментирайте и вижте кой вкус ще ви допадне най-много. Едни от най-вкусните рецепти за сьомга са сьомга на тиган, сьомга на фурна.
Коментари