Как се бланшират скариди?

Как се бланшират скариди?

Бланширането на различни хранителни продукти в ной-общи линии представлява кратка топлинна обработка в изключително гореща вода, като целта е да се подобри качеството на храната, предназначена за непосредствено приготвяне или за по-дългосрочно консервиране.

Скаридите са сред продуктите, които се поддават много добре на бланширане. Това е така, защото те по принцип нямат нужда от много време за готвене, а и бланшираните скариди се белят значително по-лесно от суровите.

Бланшираните скариди са изключително подходящи за приготвянето на салати със скариди или скариди с лимон на шишчета. Всъщност можете да откриете десетки рецепти с бланширани скариди, с които да впечатлите специални гости.

Процесът по бланширане на скаридите започва с кипването на достатъчно количество подсолена вода. Когато водата кипне в нея се слагат скаридите и се бланшират за не повече от 1 минута. След това се изваждат с помощта на решетъчна лъжица и се поставят в купа с лед.

Целта на шоковото охлаждане е да се спрат процеса на готвене. Можете лесно да обелите бланшираните скариди, след което да ги замразите или да ги използвате, за да приготвите например ароматни скариди с бяло вино и чесън.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати