Защо белтъците не стават на сняг?

Защо белтъците не стават на сняг?

Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа. Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, за да получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с всички тънкости за правилно разбиване на белтък, така че да се получат идеалните белтъци на сняг.

За приготвянето на белтъци на сняг ви трябват на първо място белтъци, съд, в който ще ги разбивате, миксер (в никакъв случай пасатор), сол или пудра захар, както и лимонов сок.

Една от причините да претърпите провал в кухнята и белтъците да не станат на сняг може да бъде използването на пластмасов съд, в който да се разбиват. Пластмасата има свойството да задържа мазнини и нечистотии, затова е задължително да разбивате белтъци в стъклен съд по възможност.

Ако в белтъчната смес попадне дори капка от жълтъка, е твърде вероятно опитите ви да разбиете белтъци на сняг да претърпят пълен провал.

Въпреки че много домакини съветват да работите със студени яйца, опитът ни показва, че прекалено студените яйца по-трудно се получава сняг. Затова ви препоръчваме да извадите яйцата предвалинелно и да им дадено врече да се аклиматизират.

Процесът на разбиване е постепенен. Първоначално пускате миксера на по-бавна скорост, а щом белтъците започнат да се сгъстяват и побеляват, трябва да увеличите скоростта. Запомнете - колкото по-студени са белтъците, толкова повече време ще отнеме разбиването им.

Препоръчваме, щом белтъците станат на пяна, да добавите малко лимонов сок, не повече от 1 ч.л. На 4 белтъка. Ако трябва да правите сладки белтъци, не добавяйте лимонов сок, а пудра захар, отново на малки порции.

И не забравяйте, дори една малка капка вода е в състояние да провали всичките ви усилия, затова работете внимателно и успех, защото тези вкусни целувки с орехи няма да се приготвят сами.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати