Мнозина от нас обожават варените яйца. Яйцата са отличени източник на протеини и цял куп витамини и микроелементи и са чудесни както за закуска, така и като част от всяко здравословно меню.
Има редица атрактивни ордьоври от сварени яйца, които се поднасят при специални случаи или по празници. Но всички мразят, когато яйцата се белят трудно.
Защо трудно се белят яйцата е въпрос, който може да получи лесен отговор. Причините за трудно обелване на яйцата обикновено са няколко. Най-често причина яйцата да се белят трудно е това, че са много пресни.
Когато черупките на твърдо сварени яйца се белят трудно и при отстраняването си свалят половината от белтъка, може да сте сигурни, че яйцето е доста прясно.
Друга причина яйцата да се белят трудно е да се опитвате да ги обелите, докато са горещи.
Във всички случаи препоръчваме добре сварените яйца да се накиснат в студена вода и да се белят едва, когато са добре охладени.
Само така ще си гарантирате, че със сварените яйца ще приготвите перфектните пълнени яйца или яйчена салата, които да поднесете на специалните си гости.
Коментари