Всеки обича да си похапне за десерт парченце вкусна торта. Приготвянето на една хубава домашна торта отнема много време, но резултатът накрая си заслужава усилията. И все пак – ако тортата е прекалено голяма и не може да се изяде в рамките на 1-2 дни, дали може да я замразим във фризер, за да може да я консумираме по-късно?
Нашият съвет е да не правите това, защото дори и да запази вида си във фризера, вкусовите ѝ качества въобще нямат да бъдат същите. Тъй като в тортата има прекалено много съставки, не е хубаво да се опитваме да я замразим. Ако все пак искате да рискувате да я сложите във фризер, трябва да я сложите в подходяща кутия, за да не изсъхва. Тортите с белтъчено тесто въобще не са подходящи за замразяване. Същото важи и за торти с конфитюри и пресни плодове.
По друг начин обаче стоят нещата с блатовете за торта, масленото тесто, корите за баницата, бутертестото. Те спокойно могат да замразяват във фризер, без да загубят своите вкусови качества. Блатовете за торта могат да съхраняват във фризер за период 3-6 месеца, след което се размразяват на стайна температура. Всички теста за сладкиши трябва да се замразяват в торбички или в полиетиленово фолио.
Предлагаме ви няколко рецепти за торти, които са толкова вкусни, че няма да остане нищо за замразяване: Шоколадова торта с глазура, Торта Лазур и Ореховата торта на баба.
Коментари