Как се запържва леща?

Как се запържва леща?
Снимка: gotvach.bg

Можем надълго и нашироко да обсъждаме здравословните вреди от запръжката и да превеждаме десетки аргументи в полза на здравословното хранене, можем да ви предложим дори и някоя и друга рецепта за здравословна леща без запръжка, но няма да го направим.

Няма да го направим, защото запръжката е неразделна част от българската кухня и ястията, приготвени с ароматна запръжка са в пъти по-вкусни от онези, при които тя липсва.

И тъй като не можем да си представим супа от леща с пушени ребра без запръжка, то ще ви кажем как да приготвите изключително апетитна и ароматна запръжка за леща.

За целта трябва да сварите лещата със зеленчуците до готовност, след което да пристъпите към запържването ѝ„ Класическата запръжка за боб и леща се прави с олио, брашно и червен пипер.

Олиото се загрява в тиган, добавя се брашното и се запържва до златисто при непрекъснато бъркане. След това се слага червен пипер, който също се запършва, но не бива да се препържва. Разрежда се с малко от бульона от ястието, после се налива при него и се вари още няколко минути.

За да стане запръжката още по-ароматна първо можете да запържите до омекване глава червен лук, след което да повторите описаните до тук стъпки. А сега е време да запретнете ръкави и да си изберете някоя от нашите рецепти за леща, за да изненадате приятно половинката си.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати