Може да се случи и на най-добрите домакини - вкусни вратни пържоли да останат неизядени, защото гостите са били на диета или са решили да заложат на вегетарианско меню. Но да останат пържоли не е повод за притеснение, а мотив да дадете воля на кулинарното си въображение.
Не се чудете повече какво да сготвите с останалите пържоли, ами четете на нас какви идеи ни дойдоха.
Пържолите са една от любимите ни подправки за постни ястия.
Десетина минути преди да извадите от фурната или да свалите от котлона обикновен боб, грахова яхния, ориз или запечени картофи, добавете нарязаните на хапки пържоли.
Ако не искате да готвите нещо отделно, а само се чудите какво да сготвите с останалите пържоли, предлагаме да ги оставите да поврат за 5-10 минути в някой от любимите ви сосове - доматен сос с чесън, сос Бешамел. Някой да е чувал за пържоли фрикасе - ето ви още една идея.
Ако пържолите са станали доста сухи или не ви допада нито една от изброените дотук идеи, може да ги накълцате на много ситно и да ги използвате като плънка, заедно със зеленчуци, за сарми от кисело зеле или лозови листа.
Смлените пържоли могат да се превърнат в отлична основа за приготвяне на кюфтенца с разнообразен вкус, яйца и зеленчуци.
Коментари