Понякога, колкото и да се старае домакинята, се получават неволни гафове в кухнята или попада не недотам добре написана рецепта в интернет пространството, в резултат на което с ужас установява, че супата, която толкова време е готвила, е кисела.
Киселата супа не е повод за отчаяние. Все пак има и десетки рецепти за кисели супи, лютиво-кисели супи и др., които си имат своите почитатели. Има дори супа от кисели краставички, която е един от най-обичаните супи в полската кухня.
С леко кисел вкус се гордее и борш чорбата, която се приготвя в Русия и Румъния, както и ароматната доматена супа, която е изключително лека същевременно полезна.
Общото между всички тези ястия е, че техният характерен леко кисел вкус се омекотява от сметаната. Когато супата, която сте готвили, стане кисела, може да добавите във всяка порция по 1-2 лъжички бита сметана.
Друг вариант е да добавите към самата кисела супа малко течна сметана или прясно мляко и да оставите да къкри на слаб огън още 7-10 минути.
Коментари