Джинджифилът, който доскоро беше непознат за повечето домакини у нас, днес все повече присътства на трапезата ни. Причина за това са не само полезните свойства на джинджифила, но и неговият специфичен вкус, който допада на мнозина.
Едно от предизвикателствата, с които се сблъскват онези, които са решили да приготвят чай от джинджифил или друга вкусотия, е как се бели и почиства джинджифил.
Какво ли не сте пробвали, за да обелите джинджифила, но задачата се оказва по-трудна, отколкото очаквате. С обикновените белачки за зеленчуци не може да се обеля добре, съответно и самия корен не се почистваше толкова добре, колкото ни се иска.
А с обикновен нож почистването на джинджифил се превръща в истинска касапница, при която по-голямата част от корена се изхвърля заедно с обелките.
Обелването и почистването на джинджифила с лъжичка за кафе е най-ефективният метод,защото при него не се губи нищо от корена, само се остранява обвивката му. В зависимост от големината на самия джинджифил може да го обелим с лъжичка за кафе или със супена лъжица - ефектът е еднакъв.
Затова следващия път, когато ви са наложи да обелите и почистите корен от джинджифил, поставете обратно в шкафа острите ножове и стандартните белачки за зеленчуци. Вземете лъжичка за чай или кафе и лесно и бързо почистете ароматния корен.
Пробвайте и ще останете очаровани колко лесно и бързо се бели джинджифилът така! Ще си спестите доста време и усилия.
Коментари