Кои ядки са полезни за простатата?

Кои ядки са полезни за простатата?

Всички знаем, че ядките са не само отлично мезе за бира, но и много полезни. Редовната консумация на ядки има редица ползи за човешкото здраве.

С напредването на възрастта все повече мъже имат проблеми с простата. Един от начините да се справят с тях е да включат в менюто си ядки, полезни за простатата.

Сред ядките, полезни за простатата, на първо място поставяме бадемите. Само 1/4 чаша бадеми осигурява почти половината от дневното изискване на човек за манган и витамин Е - две хранителни вещества, които са от съществено значение за здравето на простатата. Минералният манган е необходим за производството на сперматозоиди и полови хормони и играе роля в подпомагането на цялостното репродуктивно здраве.

Витамин Е е мощен антиоксидант, който може да унищожи свободните радикали, но също така е важен съюзник в борбата срещу рака на простатата. Друго предимство на бадемите е, че по-голямата част от мазнините, които те съдържат, са мононенаситени мазнини.

Бразилски орех също е сред ядките, полезни за простатата. Той е изключителен източник на антиоксидантен селен. Само 30 г бразилски орехи осигуряват близо 550 микрограма селен, което е десет пъти повече от 55 микрограма, които са необходими на мъжете на ден. Селенът не само разрушава свободните радикали, но и помага за укрепването на имунната система.

Шамфъстъци също трябва да присъстват в менюто на мъжа, защото са полезни за простатата. Шамфъстъкът е бил обект на проучване от 2011 г., в което изследователите открили, че мъжете, които ядат ядките, са имали подобрение в еректилната функция.

По-конкретно мъжете, които са страдали от еректилна дисфункция поне за една година и след това са яли 100 грама шамфъстъци всеки ден в продължение на три седмици, са имали значително подобрение.

Орехи - Ако търсите ядките, които са чудесен източник на омега-3 мастни киселини, орехът отговаря на търсенето. Само една четвърт чаша орехи осигурява почти 100% от дневната нужда на човек за омега-3 мастни киселини.

Орехите са също така специални, защото осигуряват много добро количество витамин Е. Орехите също могат да бъдат полезни при борбата с рака на простатата.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати