Най-добре е да размразим плодовете в хладилника, като просто променим температурата - така ще се запази качеството на храната и ще може да употребите плода директно. Но ако нямате време и ще използвате плодовете за сок, може да ги поставите в тенджера на слаб огън.
В зависимост от плода времето за размразяване може да е различно. Дребните плодове могат да се употребяват директно, но за другите ще са необходими най-малко 24 часа.
Важно е никога да не замразявате размразената храна отново!
- За да избегнете повторно замразяване, правете порции, които сте сигурни че ще изядете;
- Опаковайте храната в специалните за това съдове, които издържат на ниска температура;
- Консумирайте храната възможно най-скоро след закупуването ѝ;
- Никога не размразявайте храна под пряка слънчева светлина или под течаща топла вода;
- Може да размразите храна, като я оставите в контейнер със студена вода;
- Преди да замразите каквито и да било плодове, е важно те да бъдат измити и изсушени.
- Внимавайте със срока на годност.
Прочетете още за правилата за замразяване на плодове и как да си направим карамелизираме плодове.
Коментари