Gotvach.bg»Съвети»Как да разбием маскарпоне?

Как да разбием маскарпоне?

Как да разбием маскарпоне?

Маскарпоне е меко италианско сирене с бял до жълт цвят. Най-популярното му приложение е в десерт, но може да се използва и при сосове, салати, ризото и всичко, което се подготвя с меки сирена.

Разбиването на маскарпонето е изключително просто - просто се разбива с миксер.

Класическият крем маскарпоне е разбиването на маскарпонето със захар или пудра захар (около 5 с.л.), като в някои кремове се добавят и яйца.

Като този крем може да се използва при направата на чийзкейк или просто да се хапне така. Може да се намаже върху бишкоти и да се превърне в дребни сладки с бишкоти.

Предлагам ви проста рецепта за вкусна торта с маскарпоне.

Блатове - готови или домашно приготвени

Вода- 80 мл.

Захар - 4 с.л.

Маскарпоне - 500 грама

Сметана - 200 грама

Банани - 2-3 броя

Шоколад - 1 брой

Приготвяне: Приготвяме блатовете или купуваме готови. Броят на блатовете оставям на вас, според вашето желание за големината на желаната от вас торта.

След това приготвяме захарната вода, като слагаме супените лъжици захар във водата и разбъркайте добре. С този сироп ще сиропираме блатовете ни.

В купа смесваме останалите съставки /с изключение на шоколада/ и разбиваме всичко много добре.

Нарязваме си бананите на шайби. И започваме с направата на тортата.

Вземаме първия блат, сиропираме го с 2-3 с.л. сироп, намазваме добре крема, нареждаме бананите и процедираме така и с останалите блатове и крем. Като най-горният слой трябва да завърши с крем. Оставяме тортата около 30 минути, за да се стегне леко и започваме с разтопяването на шоколада на водна баня с малко масло.

Разтопеният шоколад сипваме върху тортата и украсяваме по наш вкус. По желание отстрани може да се добавят смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати