Gotvach.bg»Съвети»Как се прави черна боя за сладки?

Как се прави черна боя за сладки?

Как се прави черна боя за сладки?
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
122.00 лв.

Тайната на приготвянето на черна боя за сладки е, че първо какаото се смесва с кафе. Най-важното е, че какаото се кипва с вряла вода 2 часа преди употреба, след това добива абсолютно черен цвят, както в американските сладкиши.

И помислете за качеството на какаото - златен етикет или какао на Д-р Йоткер са най-добри, те имат наситен цвят, висока масленост и много по-тъмен нюанс от този на евтините аналози.

Още един от вариантите за получаване на желания цвят е, като в тестото се добави малко количество течна цикория. Просто бъдете внимателни, не прекалявайте - тя е горчива.

Практичен и много богат черен цвят за сладки се получава по традиционните американски рецепти, където какаото на прах предварително се приготвя с вода и сода, а не се поставя в сухо състояние в тестото.

Ако какаото не се вари с вряща вода, но се смесва с брашно в суха форма и се приготви бисквитено тесто, шоколадовата бисквита няма да е толкова черна и няма да има такъв ярък аромат и аромат на шоколад.

Необходими продукти

какао- 30 г

разтворимо кафе- 1 ч.л.

гореща вода- 120 г

захар -120 г

брашно- 90 г

яйца- 1 бр.

масло-85 г

ванилия-1 бр.

бакпулвер- 1 ч.л.

Смесете първите 4 продукта и доведете до кипване при непрекъснато разбъркване, вари се още 8-10 минути и се оставя да се охлади.

След това се добавят и други необходими продукти и се оформят желания вид сладки или кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен