Тайната на приготвянето на черна боя за сладки е, че първо какаото се смесва с кафе. Най-важното е, че какаото се кипва с вряла вода 2 часа преди употреба, след това добива абсолютно черен цвят, както в американските сладкиши.
И помислете за качеството на какаото - златен етикет или какао на Д-р Йоткер са най-добри, те имат наситен цвят, висока масленост и много по-тъмен нюанс от този на евтините аналози.
Още един от вариантите за получаване на желания цвят е, като в тестото се добави малко количество течна цикория. Просто бъдете внимателни, не прекалявайте - тя е горчива.
Практичен и много богат черен цвят за сладки се получава по традиционните американски рецепти, където какаото на прах предварително се приготвя с вода и сода, а не се поставя в сухо състояние в тестото.
Ако какаото не се вари с вряща вода, но се смесва с брашно в суха форма и се приготви бисквитено тесто, шоколадовата бисквита няма да е толкова черна и няма да има такъв ярък аромат и аромат на шоколад.
Необходими продукти
какао- 30 г
разтворимо кафе- 1 ч.л.
гореща вода- 120 г
захар -120 г
брашно- 90 г
яйца- 1 бр.
масло-85 г
ванилия-1 бр.
бакпулвер- 1 ч.л.
Смесете първите 4 продукта и доведете до кипване при непрекъснато разбъркване, вари се още 8-10 минути и се оставя да се охлади.
След това се добавят и други необходими продукти и се оформят желания вид сладки или кекс.
Коментари