Как се бели правилно банан?

Как се бели правилно банан?

Бананът е сладък плод, който има свойството да засища глада. Съдържа множество полезни вещества за организма - витамини и минерали. Плодът съдържа големи количества витамин А и фибри. Ползите за организма са много и най-различни.

Бананите могат да се обелят по различни начини:

- Можете да използвате нож и да отрежете единият край на обелката заедно с дръжката и другия край на обелката откъм семката. След това с ръце можете да обелите банана по дължина. Друг вариант е да продължите беленето с помощта на нож, като разрежете обелката по дължина и я отстраните внимателно, за да не нараните плода.

- Банан можете да обелите и като просто започнете беленето от страната на дръжката с лек натиск и след това поетапно обелите целия банан;

- Най-лесният начин да обелите банан е откъм семката. От тази страна бананът е най-мек и кората се бели по-лесно. Единствено трябва да отстраните и твърдото крайче от плода, за да не се нарушава сладкият вкус при ядене, тъй като семката не е сладка;

- Бананите можете да обелите и като ги пречупите през средата. Този метод не запазва целостта на плода, но пък ако така или иначе ще режете плода, то тогава това няма да е проблем.

Няма правилен и грешен начин, по който да обелим този вкусен и много сладък плод. Който и начин да изберете, важното е да е най-лесен и удобен за Вас.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати