Как се маринова сьомга?

Как се маринова сьомга?

Сьомгата е известна като риба за всякакъв повод. Тя се готви по целия свят по всички възможни начини - пържена, задушена, печена на скара или във фурна и дори се яде сурова, като предварително е маринована.

Тази статия е посветена на маринатите за сьомга - с помощта на нашите съвети, можете да дадете на сьомгата отличен вкус.

Важно е да запомните само едно нещо: сьомгата трябва да е свежа, за да не се налага да лежи в марината твърде дълго.

Маринати за сьомга

Марината за сьомга с лимон

Киселината, която се съдържа в лимоновия сок, омекотява добре месото от сьомга, така че в такава марината е достатъчно да я задържите само за един час или два - това е достатъчно, за да се накисне рибата. Смесете лимонов сок с нарязан чесън и настърган лимон, добавете куркума и джинджифил, разбъркайте, колкото се може повече, и полейте сьомгата с тази смес. След това поставете в хладилник в херметически затворен контейнер.

Марината Терияки за сьомга

Сос Терияки /Teriyaki/ има силен вкус, така че не дръжте рибата в него за много дълго време, максимум 2 часа. Приготвя се по следния начин: смесете 1 чаша соев сос, половин чаша растително масло, добавете 3 супени лъжици захар и 3 нарязани скилидки чесън, 1 лъжица джинджифил и 2 лъжици шери. Поставете филето от сьомга в завършената марината, покрийте и охладете.

Марината за сьомга с копър

Тази марината точно повтаря състава на марината с лимон, като единствената разлика е, че тук трябва да добавите няколко супени лъжици сух копър. За да се отслаби вкусът на лимон, можете да намалите количеството му и да компенсирате липсата на оцет с червено вино.

Солена сьомга

За солена сьомга можете да използвате този прост метод. Разтварят се 2 супени лъжици сол в 2 чаши вода и се изсипва върху рибата в продължение на два часа. Разредете 200 мл слънчогледово олио с 2 супени лъжици оцет. След това отцедете сьомгата от соления разтвор, поставете в буркан, добавете кориандър, карамфил, дафинов лист и напълнете с масло. Ако искате вкусът да бъде наситен, оставете сьомгата да стои още няколко часа.

Сьомга на скара

Ако решите да се готви сьомга на скара, ето една страхотна рецепта: Смесете половин чаша сухо бяло вино, половин чаша соев сос, една четвърт чаша вода, нарязан лук, счукан чесън, карамфил, 2 супени лъжици захар, щипка черен пипер и сос Табаско, за да мариновате сьомгата. Рибите трябва да се държат в марината до 1 час. Не забравяйте, че на грил сьомгата се приготвя само за 5 минути, а в рецептата можете да замените виното със светла бира.

Както можете да видите, всички рецепти за сьомга са много прости.

Ето няколко нюанса, на които трябва да обърнете внимание:

- Препоръчително е рибата да не се държи в метални съдове;

- Винаги използвайте стъклени или пластмасови контейнери.

И още веднъж искаме да ви напомним, че сьомгата трябва да е свежа, за да получите наистина апетитна маринована сьомга.

Бон апетит!

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати