Кивито е много полезен плод, който можем да използваме в плодови салати, като декорация или като добавка в много десерти.
Кората на кивито трябва да се бели внимателно, за да не засегнем месестата част на плода.
Най-използваните методи за белене на киви са с нож или белачка, но сега искаме да ви предложим три различни начина за белене на киви, без да губим голяма част от плода.
Метод 1: Лъжица
Първо, трябва да изрежем кивито от двата края. След това от единия край пъхаме малко по малко лъжицата много близо до кората и я отстраняваме малко по малко, докато обелим цялото киви.
Метод 2: Чаша
Трябва да отрежем кивито на половина. Взимаме едната половина и на ръба на чаша поставяме кивито много близо до кората. Натискаме леко и малко по малко отстраняваме кората. След това правим същото и с другата половина.
Метод 3: Вряла вода
В един съд слагаме вода и изчакваме да заври. Когато водата е готова, слагаме кивито в нея за около 20-30 секунди и го изваждаме. След това можем лесно с ръце да отстраним кората.
Тези три необичайни метода ни помагат да отстраним кората на кивито лесно и бързо, и без да губим част от любимия си плод.
Коментари