Кога и как да измерваме теглото си?

Кога и как да измерваме теглото си?

Теглото, скъпи дами, е важно, само когато трябва да се съобразяваме с външни фактори като това колко килограма издържа асансьорът или колко антибиотик да изпием, съобразен с вашето тегло.

Във всички останали случаи не бива да се фиксираме излишно върху цифрите, изписани на кантара, а просто да се погрижим за външния си вид и най-вече за здравето си.

Безспорно теглото има значение все пак, но измерването му съвсем не е толкова просто, колкото звучи на пръв поглед, защото при претеглянето си често допускаме много грешки – мерим се твърде често, по различно време, на различни кантари и т.н.

Най-правилният начин да следите теглото си е да се измервате веднъж седмично или веднъж на две седмици. Добре е това да се прави по едно и също време, като за предпочитане е това да става рано сутрин, непосредствено след ставане и посещение на тоалетната.

Не забравяйте преди да се качите на кантара да свалите дрехите и обувките си, както и ръчния часовник, ако носите такъв. Поставяйте кантара всеки път на едно и също място и се увреете, че не нивелиран. Претеглете се и не забравяйте, че в живота има и по-важни неща от 1-2 -5 излишни килограма.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати