Как се сплита козунак?

Всеки обича Великден, а за да го направим още по-прекрасен празник, е важно да си приготвим храната сами вкъщи, вместо да купуваме всичко от магазините, които ни заливат с полуфабрикати, оцветители и набухватели.

Най-важното за една великденска трапеза са яйцата и козунакът. Ето защо сега ще се научим как да сплитаме козунак, за да си го направим у дома.

В интернет има множество варианти за правене на сложни плитки за козунаци, но за тях трябват много тренировки и достатъчно опит. Ето защо ще разгледаме как да сплетем плитка с четири фитила, за да може нашият козунак да стане вкусен и пухкав, без да ни измъчи.

След като сте си омесили тестото, го разточете и от него направете четири фитила. Разделете ги на равни разстояния. След като го направите започвате да заплитате. Четвъртия фитил се качва върху втория, а първия върху третия. След като направите това, прехвърлете втория фитил върху третия и така докато свърши тестото.

Не се фокусирайте върху това кой фитил откъде идва, защото това не е важно. Важно е позицията, която те заемат, защото без значение колко пъти ги прехвърлим, те си остават филтил 1, 2, 3, и 4, гледайки ги отляво надясно.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати