Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Омесим Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Според традициите не може да посрещнем Великден без козунак, но за да стане наистина вкусен, трябва да бъде омесен добре....

5

5

Следващата стъпка е да добавите предварително настърганата кора от лимона и портокала, както и ядките и сушените плодове и пак да омесите тестото....

5

През това време може да се премеси още веднъж.
Готовото втасало тесто се омесва за пореден път....

Нужно е да се охлади за час-два преди да се нареже и поднесе сладкишът със сух козунак....

За да стане козунакът добър, той трябва да се приготвя при температура на помещението над 35 градуса....

1

Важна техника при плетенето на козунак е, че се плете много рехаво, а не стегнато, козунакът трябва да има място, за да втаса хубаво и като се изпече...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 10
55
44
30
21
10
Дай твоята оценка: