Заешкото месо заема все по-често място на нашата трапезата. То е изключително диетично и е сред най-добрите бели меса, съдържащо минимални количества холестерол и калории.
Също така в заешкото се съдържат високи нива на калций и фосфор, изключително важни за костите. Не е за пренебрегване фактът, че заешкото месо е рекордьор по съдържание на протеини. То е подходящо за всички възрасти.
Ако готовите за първи път такова месо, може би се чудите какви са неговите спецификите в приготвянето на заешко и за колко време се вари заешкото месо?
Разбира се, отговорът на този въпрос зависи и от някои основни фактори.
На първо място е важно каква е възрастта на заека, дали е цял или разфасован, както и други условия в процеса на готвене.
Заешкото месо се вари на тих огън със затворен капак. Ако сте сложили заека цял, ще ви е необходимо повече време, но ако е разфасован, заекът ще е готов съвсем скоро.
Ясно е, че ако месото е старо, то ще бъде по-твърдо, така че ще го отнеме поне два часа и половина, за да се сготви.
Мускулната тъкан на младо животно е по-нежна и мека и за него ще ви е нужно половин час.
Коментари