Gotvach.bg»Съвети»С какво и как могат да се режат блатове за торта

С какво и как могат да се режат блатове за торта

С какво и как могат да се режат блатове за торта

За да си приготвим торта в къщи, е нужно най-напред да приготвим блатове за торта.

Имаме два варианта - единият е да изпечем три блата по отделно, което отнема повече време, или да изпечем един и след това да го срежем хоризонтално на отделни платки.

И тук идва въпросът точно как да разделим блата на две или три еднакви по дебелина платки.

Най-лесно и равномерно разрязването на балт за торта става с помощта на копринен конец, но блатът трябва да е достатъчно голям, че да може да се среже на две или на три хоризонтално.

След като се изпече блатът за торта, го оставяме хубаво да се охлади, след това с остър нож правим едносантиметрови прорези отстрани, разстоянието между тях определяме в зависимост от това на колко части искаме да срежем блата.

В прореза слагаме здрав копринен конец, докато обвие блата. Двата края на конеца се издърпват в противоположни посоки един към друг и така срязваме блата на две или на три.

Ако го режем на повече от две платки, започваме от най-горната част.

Друг вариант е с много остър и дълъг нож. С дясната ръка хващаме ножа и започваме да го движим напред-назад, а с лявата ръка въртим блата.

Успешно приготвяне на вкусни торти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати