За да си приготвим торта в къщи, е нужно най-напред да приготвим блатове за торта.
Имаме два варианта - единият е да изпечем три блата по отделно, което отнема повече време, или да изпечем един и след това да го срежем хоризонтално на отделни платки.
И тук идва въпросът точно как да разделим блата на две или три еднакви по дебелина платки.
Най-лесно и равномерно разрязването на балт за торта става с помощта на копринен конец, но блатът трябва да е достатъчно голям, че да може да се среже на две или на три хоризонтално.
След като се изпече блатът за торта, го оставяме хубаво да се охлади, след това с остър нож правим едносантиметрови прорези отстрани, разстоянието между тях определяме в зависимост от това на колко части искаме да срежем блата.
В прореза слагаме здрав копринен конец, докато обвие блата. Двата края на конеца се издърпват в противоположни посоки един към друг и така срязваме блата на две или на три.
Ако го режем на повече от две платки, започваме от най-горната част.
Друг вариант е с много остър и дълъг нож. С дясната ръка хващаме ножа и започваме да го движим напред-назад, а с лявата ръка въртим блата.
Успешно приготвяне на вкусни торти!
Коментари