Как се яде райската ябълка?

Как се яде райската ябълка?
Снимка: gotvach.bg

Райската ябълка е изключително полезен есенен плод, който помага при нарушена чревна микрофлора, проблеми с щитовидната жлеза, анемия и за заздравяване на костите. Богата е на витамин С, А, танини, желязо и редица други ценни вещества, които я правят задължителна храна за есенната трапеза. Но как се яде този полезен плод?

Първо трябва да знаете, че подходящи за консумация са добре узрелите, но не твърде меките райски ябълки. Кожичката им трябва да бъде блестяща и гладка. Ако има по нея черни петна, това означава, че плодът е започнал да загнива. Райската ябълка е подходяща за директна консумация.

За целта трябва да я почистите от твърдата обвивка и да я обелите добре. След това може да я нарежете на парченца или да я изгребете с лъжичка, защото вътрешността ѝ е мека. Консумирайте я веднага след купуването, защото не е много трайна. Може да я съхранявате в хладилника, но не и във фризера.

Който и начин да изберете, райската ябълка е много вкусна и полезна. Райската ябълка се приготвя и на компоти, сиропи, сладка и мармлади. Най-полезна обаче е в суров и непреработен вид, защото така се запазват всичките и полезни вещества. Вижте и две страхотни рецепти с райска ябълка: Портокалово сладко с райска ябълка и Смути с райска ябълка и банан.

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
07.11.2019 23:25
ох знам че е полезна много, но имам чувството че както и да я въртиш, както и да я сучеш, този стипцав вкус, който има , ако не може да свикнеш с него, просто това няма как да се превърне в твоето нещо и това е
1
1