Райската ябълка е вкусен и здравословен плод с огромно количество витамини, в частност йод.
Съставът на този ароматна райска ябълка включва следните полезни вещества: магнезий, калий, желязо в големи количества, пектин, йод в големи количества, мед, витамини от група A, P, E и др.
Плодовете зреят на дърво и в същото време те могат да бъдат женски и мъжки. Ако плодът има семена, тогава ябълката ще бъде много сладка, а вътрешността ѝ с времето ще стане кафява.
Зрелият и вкусен плод трябва да има мека страна. Твърдата райска ябълка притежава силни стипчиви свойства.
Има различни видове райска ябълка - някои сортове са еластични, докато други са много меки с желеобразна структура вътре.
Ако сервирате мек плод на масата, можете просто да отрежете върха там, където са поставени чашелистите, и да поставите в чинийката, като поставите малка десертна лъжица във вътрешността ѝ.
В никакъв случай не си струва да белите райска ябълка, кожата е вкусна и здравословна, но е необходимо да я измиете. Все пак кората на някои райски ябълки има стипчив вкус и много хора предпочитат да я премахнат.
Но трябва да имаме предвид, че ако има някакви проблеми със стомаха и храносмилателния тракт, тогава можете да ядете само плодовете райска ябълка без кожата.
Могат да се използват няколко методи за рязане на райска ябълка:
Резени - плодовете са просто нарязани на филийки;
Кръговете са красиви и спретнати, когато ги подредите в чиния;
Можете да получите перфектно гладки и красиви кубчета райска ябълка само с по-твърди сортове от плода.
Коментари