Gotvach.bg»Съвети»Трябва ли да белим райската ябълка?

Трябва ли да белим райската ябълка?

Трябва ли да белим райската ябълка?

Райската ябълка е вкусен и здравословен плод с огромно количество витамини, в частност йод.

Съставът на този ароматна райска ябълка включва следните полезни вещества: магнезий, калий, желязо в големи количества, пектин, йод в големи количества, мед, витамини от група A, P, E и др.

Плодовете зреят на дърво и в същото време те могат да бъдат женски и мъжки. Ако плодът има семена, тогава ябълката ще бъде много сладка, а вътрешността ѝ с времето ще стане кафява.

Зрелият и вкусен плод трябва да има мека страна. Твърдата райска ябълка притежава силни стипчиви свойства.

Има различни видове райска ябълка - някои сортове са еластични, докато други са много меки с желеобразна структура вътре.

Ако сервирате мек плод на масата, можете просто да отрежете върха там, където са поставени чашелистите, и да поставите в чинийката, като поставите малка десертна лъжица във вътрешността ѝ.

В никакъв случай не си струва да белите райска ябълка, кожата е вкусна и здравословна, но е необходимо да я измиете. Все пак кората на някои райски ябълки има стипчив вкус и много хора предпочитат да я премахнат.

Но трябва да имаме предвид, че ако има някакви проблеми със стомаха и храносмилателния тракт, тогава можете да ядете само плодовете райска ябълка без кожата.

Могат да се използват няколко методи за рязане на райска ябълка:

Резени - плодовете са просто нарязани на филийки;

Кръговете са красиви и спретнати, когато ги подредите в чиния;

Можете да получите перфектно гладки и красиви кубчета райска ябълка само с по-твърди сортове от плода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати