Бухтите са любима закуска на малки и големи. Освен това се правят много лесно и бързо.
Идеалната семейна закуска изисква всеки от нас, който обича да се вихри в кухнята, да знае как правилно се приготвят бухтички.
Варианти и различни рецепти за бухти има много, но може би класическите бабини бухти се приготвят със сода бикарбонат.
Неободими продукти:
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1/2 кофичка
брашно - 300-350 г
сода за хляб - 1 ч.л.
пудра захар - за поръсване
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява със содата за хляб.
Яйцата се разбиват с киселото мляко.
След това към киселото мляко и яйцата се прибавя постепенно и при непрекъснато бъркане брашното. Трябва да се получи еднородна гъста смес.
В тиган се слага олиото, да се загрее. Котлонът не трябва да е много силен, за да не останат бухтите сурови отвътре.
След като олиото е загрято, с мокра лъжица се пуска по малко от сместа в олиото.
Когато бухтите получат приятен златист загар, се вадят.
Хубаво е готовите бухти да се сложат върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Приготвените бухти могат да се консумират с пудра захар, сирене или сладко. Всеки ги обича по различен начин.
Така с една закуска може да угодите на всички вкусове на най-близките ви.
Коментари