Gotvach.bg»Съвети»Как се правят бухти?

Как се правят бухти?

Как се правят бухти?

Бухтите са любима закуска на малки и големи. Освен това се правят много лесно и бързо.

Идеалната семейна закуска изисква всеки от нас, който обича да се вихри в кухнята, да знае как правилно се приготвят бухтички.

Варианти и различни рецепти за бухти има много, но може би класическите бабини бухти се приготвят със сода бикарбонат.

Неободими продукти:

яйца - 3 бр.

кисело мляко - 1/2 кофичка

брашно - 300-350 г

сода за хляб - 1 ч.л.

пудра захар - за поръсване

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява със содата за хляб.

Яйцата се разбиват с киселото мляко.

След това към киселото мляко и яйцата се прибавя постепенно и при непрекъснато бъркане брашното. Трябва да се получи еднородна гъста смес.

В тиган се слага олиото, да се загрее. Котлонът не трябва да е много силен, за да не останат бухтите сурови отвътре.

След като олиото е загрято, с мокра лъжица се пуска по малко от сместа в олиото.

Когато бухтите получат приятен златист загар, се вадят.

Хубаво е готовите бухти да се сложат върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Приготвените бухти могат да се консумират с пудра захар, сирене или сладко. Всеки ги обича по различен начин.

Така с една закуска може да угодите на всички вкусове на най-близките ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати