Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три начина да си направим бухти

Три начина да си направим бухти

Бухти

Почти всеки човек, който обича сладкарството и се справя добре в кухнята, е правил бухтички. Това важи най-вече за хората с деца, чието поколение нетърпеливо чакат своята любима закуска.

Ако искате да разнообразите тяхното, както и своето меню и да приготвите бухтички по нестандартен начин, пробвайте някоя от следните рецепти от световната кухня. Те могат да се използват както за закуска, така и за десерт или за предястие.

Германски бухтички с вино

Бухти с пудра захар

Необходими продукти: 2 с. л. пудра захар, 100 мл ароматно червено вино, 1 ч. л. канела, половин хляб, 2 белтъка, олио за пържене и пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне: Пудрата захар се разтваря във виното и към него се добавя канелата. На тънки филии се нарязва средата на хляба и той се потапя в подсладеното вино, в разбитите на сняг белтъци и накрая се запържва. Така полученото предястие се сервира поръсено с пудра захар.

Гръцки бухтички с кестени

Необходими продукти: 1 чаша сварени и изчистени кестени, 6 яйца, 2 кафени чаши захар и 1 кафена чаша брашно.

Затворени бухти

Начин на приготвяне: Изчистените кестени се стриват на пюре и към тях се прибавят 6 жълтъка, захарта, брашното и 6-те белтъка, които са разбити на сняг. Цялата смес се изсипва във формички като за мъфини, които се намазват с масло и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Белгийски бухтички с ябълки

Необходими продукти: 5 кафени чаши брашно, 2 с. л. масло, 2 с. л. пудра захар, 1 водна чаша мляко, 2 яйца, 30 г мая, 3 настъргани ябълки.

Начин на приготвяне: Към брашното се прибавя маслото, пудрата захар, млякото, 2 жълтъка, маята (размита в малко мляко) и разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква до получаването на тесто, което се оставя за около 3 часа докато бухне.

От него после се оформя тънка кора, която се разрязва на квадратчета със страна от 10 см. В тях се поставя по лъжица от настърганата ябълка, прегъват се така е да се получат триъгълници, краищата на тестото се притискат и така оформените бухтички се изпържват в силно сгорещена мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest