Рецептата за пържени дробчета е лесна и постижима дори за най-неопитните в кухнята.
Най-важното е да използвате пресни пилешки дробчета, които трябва да почистите, за да не нагарчат, след като се сготвят.
Необходими продукти:
пилешки дробчета - 400 г
брашно - 3 с.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се измиват добре и се оставят да се отцедят.
След като са се отцедили, се подсушават напълно със салфетка или кухненска хартия. Внимавайте да не остане хартия по дробчетата.
Подсушените дробчета се слагат в дълбока купа. Към тях се прибавят брашното, черния пипер и солта. Разбъркват се добре, за да се овкусят равномерно.
В тиган се сипва олио - един пръст, и се оставя да се загрее.
След като се загрее достатъчно олиото, се изпържват дробчетата. Добре е да ги пържите на порции, за да се изпържат хубаво и равномерно. Ако ги сложите всичките на един път, ще ви е по-трудно да ги изпържите и е по-вероятно да се разкашкат.
Разбърквате или обръщайте пържените пилешки дробчета от всички страни.
Готовите дробчета на тиган изваждайте в купа, която предварително сте застлали с кухненска хартия. Така кухненската хартия ще попие излишната мазнина от изпържените дробчета.
Внимавайте при пърженето на дробчетата, защото пръскат много.
Коментари