Gotvach.bg»Съвети»Как се пържат дробчета?

Как се пържат дробчета?

Как се пържат дробчета?

Рецептата за пържени дробчета е лесна и постижима дори за най-неопитните в кухнята.

Най-важното е да използвате пресни пилешки дробчета, които трябва да почистите, за да не нагарчат, след като се сготвят.

Необходими продукти:

пилешки дробчета - 400 г

брашно - 3 с.л.

черен пипер - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета се измиват добре и се оставят да се отцедят.

След като са се отцедили, се подсушават напълно със салфетка или кухненска хартия. Внимавайте да не остане хартия по дробчетата.

Подсушените дробчета се слагат в дълбока купа. Към тях се прибавят брашното, черния пипер и солта. Разбъркват се добре, за да се овкусят равномерно.

В тиган се сипва олио - един пръст, и се оставя да се загрее.

След като се загрее достатъчно олиото, се изпържват дробчетата. Добре е да ги пържите на порции, за да се изпържат хубаво и равномерно. Ако ги сложите всичките на един път, ще ви е по-трудно да ги изпържите и е по-вероятно да се разкашкат.

Разбърквате или обръщайте пържените пилешки дробчета от всички страни.

Готовите дробчета на тиган изваждайте в купа, която предварително сте застлали с кухненска хартия. Така кухненската хартия ще попие излишната мазнина от изпържените дробчета.

Внимавайте при пърженето на дробчетата, защото пръскат много.

Вижте също как се почистват пилешките дробчета, как да не пръскат дробчетата при пържене и разберете какви подправки се слагат на пилешки дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен