Gotvach.bg»Съвети»Как се пържат дробчета?

Как се пържат дробчета?

Как се пържат дробчета?
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Рецептата за пържени дробчета е лесна и постижима дори за най-неопитните в кухнята.

Най-важното е да използвате пресни пилешки дробчета, които трябва да почистите, за да не нагарчат, след като се сготвят.

Необходими продукти:

пилешки дробчета - 400 г

брашно - 3 с.л.

черен пипер - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета се измиват добре и се оставят да се отцедят.

След като са се отцедили, се подсушават напълно със салфетка или кухненска хартия. Внимавайте да не остане хартия по дробчетата.

Подсушените дробчета се слагат в дълбока купа. Към тях се прибавят брашното, черния пипер и солта. Разбъркват се добре, за да се овкусят равномерно.

В тиган се сипва олио - един пръст, и се оставя да се загрее.

След като се загрее достатъчно олиото, се изпържват дробчетата. Добре е да ги пържите на порции, за да се изпържат хубаво и равномерно. Ако ги сложите всичките на един път, ще ви е по-трудно да ги изпържите и е по-вероятно да се разкашкат.

Разбърквате или обръщайте пържените пилешки дробчета от всички страни.

Готовите дробчета на тиган изваждайте в купа, която предварително сте застлали с кухненска хартия. Така кухненската хартия ще попие излишната мазнина от изпържените дробчета.

Внимавайте при пърженето на дробчетата, защото пръскат много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен