gotvach.bg»Съвети»Как да съхраняваме различните хранителни продукти?

Как да съхраняваме различните хранителни продукти?

Как да съхраняваме различните хранителни продукти?

Има определени тайни, които ще ви помогнат удобно да подредите продуктите в шкафове, хладилници и рафтове.

Хранителните продукти се запазват в прозрачни кутии от пластмаса, в стъклени, порцеланови или керамични буркани.

Пластмасовите буркани с цветни капаци ще оживят вашата кухня и благодарение на доброто уплътняване ще запазят добре продуктите.

Съхраняването на подправки в торбички не е най-добрият вариант. А за подправките се продават комплекти от кутии и кутии със същия дизайн като за съхранение на други продукти, така че да има хармония в кухнята. Къде да ги поставим? В продажба са специални организатори за продукти. Поставете го на стойка, окачете го на стена или го окачете на рафт в шкаф.

Какао, кафе или чай се съхраняват в стъклени бурканчета с капаци, които се завиват или в тенекиени кутийки. Захар, брашно и други насипни продукти могат да се съхраняват на същия принцип като зърнени храни и тестени изделия.

За да се избегне солта и захарта да не абсорбират влага, трябва да поставите няколко зърна ориз на дъното на съда или солницата, в които се съхраняват. Единственото изискване: опитайте се да ги съхранявате на тъмно и сухо място.

Продуктите, които използвате по-често от други, трябва да бъдат поставени в първия ред за удобство.

За да не се развали оцетът, е необходимо да поставите бутилката във вода, да я сварите половин час и да я оставите да се охлади в същата вода.

За безопасност можете да поставите сушен грах в растително масло (1/4 чаша на 1 литър олио).

Трябва да съхранявате мед в хладилника, в противен случай ще се намали броят на полезните му качества.

Пресни яйца предвидени за една седмица, не се държат в хладилник. Можете да съхранявате яйца както в хладилника, така и на стайна температура. Освен това избраният метод за съхранение няма да повлияе значително на това колко яйца могат да се съхраняват. При стайна температура те също се съхраняват достатъчно дълго.

През лятото месото ще издържи по-дълго, ако го покриете с листа от коприва и го увиете във влажна кърпа.

Преди да сложите сурово месо на студено, освободете го от хартия или целофан, сложете го в керамична или емайлова купа и покрийте с хартия или марля отгоре.

Желателно е хлябът да се съхранява в специални емайлирани съдове за хляб или в пластмасови кутии, в отделението за хляб в кухненския шкаф. Изключително важно е да има достъп на въздух.

Вакуумната опаковка е подходяща за съхранение на бързоразвалящо се месо, рибни продукти и морски дарове.

Месо и колбаси, пушени меса трябва да стоят в хладилника, увити в алуминиево фолио или фолио за хранителни продукти.

Същността на метода за съхранение е да се създаде безвъздушна среда, в която няма условия за протичане на процесите на гниене.

Непочистена риба може да се съхранява в домашен хладилник за не повече от 2-3 дни, нарязана за 5-7 дни. Не изплаквайте рибата преди съхранение.

Замразена риба и готово филе от замразена риба се съхраняват във фризер в опаковка.

За да се запазят бактерицидните свойства на прясното мляко, то се охлажда.

А да може млякото да се съхранява няколко дни, то трябва да се свари - да се кипне 1 път. Повторното кипване убива от полезността на прясното мляко - само го претопляйте.

Консервираните храни трябва да се съхраняват в шкаф, не ги съхранявайте в хладилника. Хлябът трябва да се съхранява в хладилника, така че върху него да не се образува мухъл.

Ястията с гъби се консумират в деня на приготвянето им. Но ако има много гъби и някои от тях остават, можете да ги поставите в хладилника, но съхранявайте не повече от 24-30 ч. Преди повторно сервиране варени гъби е по-добре да се запържат.

В хладилника портокалите ще се съхраняват един месец. По принцип всички плодове доста успешно и безопасно се съхраняват в хладилника. Поставете ги в чекмеджета, предварително облицовани с хартиени кърпи.

Чесънът също трябва да се съхранява в хладилник, за да не губи влага, да не се набръчква и да не покълва.

Доматите не трябва да се съхраняват в хладилника, има висока влажност, и могат да изгният.

Кореноплодните култури, като правило, не изискват ниски температури и могат да се съхраняват в тъмни кутии, дъното на които покрийте с хартиени кърпи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати