Gotvach.bg»Съвети»Как да обезкостим пилешко бедро

Как да обезкостим пилешко бедро

Как да обезкостим пилешко бедро

Премахването на костта от пилешко бедро е повече от просто бърз и лесен процес: това е отличен начин да се съкрати действителното време за готвене и да се спестят пари.

Обезкостените пилешки бутчета в супермаркета винаги са по-скъпи от купуването на бутчета с костта. Прекарайте няколко мига в кухнята, обезкостявайки пилешко бедроизцяло , и вече сте на път към серия от бързи, лесни и евтини ястия.

Използвайте стандартен, остър кухненски нож, за да прорежете ставата, където се срещат бедрото и клечката. Хрущялът в тази става е изключително мек, така че ножът ви трябва да усеща слабо съпротивление.

Сега кракът е разделен на парчета бедра и барабан. Барабанът може да бъде обезкостен, използвайки абсолютно същия метод като обезкостяване на бедрото.

Направете разрез по горната част на костта. Задълбочете разреза, докато ножът ви достигне кост. Костта ще се вижда през разреза: тя ще бъде бяла и много твърда.

Хванете вече частично разединената кост и я издърпайте нагоре и далеч от бедрото, за да можете да прережете под останалата кост. Ще почувствате как костта започва да се разхлабва от бедрото. Направете необходимите разрези, за да премахнете костта от бутчето напълно .

Нарежете месото от костта, като направите няколко къси подстригвания с ножа си. Когато месото се освободи, използвайте пръстите си, за да го извадите от костта.

Продължете нарязването, докато не премахнете нежеланите парченца кост, сухожилия и кожа.

След като сте обезкостили вашите пилешки бедра, значи спокойно може да използвате месото за перфектните пилешки пържоли или пък някое апетитни и различно пилешко руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати