Пилешкото месо е отдавна известно със своите диетични качества и то е една добра алтернатива за хората, които предпочитат по-леките и ненатоварващи стомаха храни.
Ако и вие сте привърженик на вкусното пилешко месо, тук можем да ви предложим няколко идеи за ястия с него, които можете да приготвите бързо и лесно у дома.
Бързо ястие с пилешко месо
Необходими продукти: 1 пиле, 2 чаши ориз, 1 кубче готов пилешки бульон, обикновено или топено сирене на вкус, червен пипер, черен пипер, чубрица и сол.
Начин на приготвяне: Нарежете пилето на порции /може и да го обезкостите/. Сложете го в подходяща тава, като добавите и останалите съставки. Печете в силна фурна около 30-40 мин.
Пилешко месо с макарони
Необходими продукти: 1 пиле, 1 глава лук, нарязани чушки, 2 ч.ч. доматен сок, 200 г макарони, няколко бучки масло, малко сирене.
Начин на приготвяне: Сложете пилешкото месо в подходяща тава и добавете настърганата на ренде глава лук. Нарежете чушките на ленти и също ги прибавете. Накрая се слагат доматеният сок и макароните.
Всичко това се залива с 1 ч.ч. вода и най-отгоре се наръсва с настъргано сирене и няколко бучки масло. Ястието се пече във фурна за около 30-40 минути, след което се сервира. Може да се добави гарнитура от кисело мляко.
Пилешко месо с брюкселско зеле
Необходими продукти: 400 грама брюкселско зеле, 200 грама пилешко месо, 100 грама заквасена сметана, няколко скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Накиснете брюкселското зеле за 15 мин. във вряща подсолена вода за да омекне. Нарежете пилешкото месо на ленти и го запържете в предварително загрята мазнина, в която сте пуснали 1-2 скилидки чесън.
След като се позапържи пилето, добавете и отцеденото брюкселско зеле и продължете пърженето. Накрая прибавете и сметаната и когато тя се стопи, можете да свалите ястието от огъня.
Рецептите с пилешко са многобройни, ние препоръчваме да опитате тези:
- пиле с грах;
- пиле с ориз;
- пиле с песто;
- пиле с гъби;
Коментари