Gotvach.bg»Съвети»Как да съхраняваме ориз?

Как да съхраняваме ориз?

Как да съхраняваме ориз?

Оризът е древна култура. Някои народи дори вярват, че той е свещен. За първи път се консумира от народите на Виетнам и Тайланд, преди повече от девет хиляди години.

В България отглеждането на ориз започва през 14-ти век.

В днешно време оризът е разпространен в цял свят и е най-търсената зърнена култура. Оризът обикновено се отглежда като едногодишно растение.

От ориза се приготвят основни ястия, гарнитури, напитки и десерти. Оризът е много полезен. Той съдържа фосфор, калий, витамин В, фибри и въглехидрати.

Той е идеалната храна за хора, които спортуват и спазват диета.

Как да съхраняваме ориза? В следващите редове вижте повече:

Оризът има способността да поема миризми. Поради това оризът не бива да се съхранява до продукти, които имат силна миризма.

Съхраняването на ориза трябва да става в кутия или пликчета. Те трябва да да са хубаво затворени за кутията и завити или вързани за плика.

След това те трябва да се държат в сухи, хладни и проветриви помещения.

Ако оризът е сварен, то той може да се съхранява в затворен съд до една седмица в хладилник.

След като знаете как да съхранявате ориза, можем да ви препоръчаме да си приготвите някои от любимите ни рецепти с ориз като пълнени чушки, дроб-сарма, агнешко с ориз, гъби с ориз, ориз с домати, постен ориз или мляко с ориз. Каквото и да изберете, все е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати