Оцетът е една от най-важните съставки, които всяка домакиня трябва да подбира правилно при приготвянето на зимнина.
На пазара има много марки, предлагащи оцетни заместители, окислители и така нататък, които НЕ са подходящи при приготвянето на зимнина.
Важно е да поясним, че при тези продукти единственото сигурно нещо е, че цялата зимнина ще замине в кофата.
Няма определено правило какъв точно трябва да е оцетът при приготвянето на зимнина, освен че трябва да е натурален и за предпочитане - винен оцет.
Тези, които обичат по-натрапчивия вкус на оцет, спокойно използват винен оцет при приготвянето на туршия.
Ябълковият оцет, от своя страна, се твърди, че е по-подходящ от здравословна гледна точка, а мирисът му не е толкова натрапчив.
Българските домакинства несъмнено предпочитат винения оцет за зимни.
Сигурно е обаче, че използването на домашен оцет е най-добрият вариант.
Най-сигурния начин да подберете правилния оцет за туршиите, е да четете етикета, когато сте в магазина. Колкото по-малко Е-та са описани в състава, толкова по-истински е оцетът.
Независимо какъв оцет ще подберете за зимнината, важното е на трапезата да бъде вкусно!
Коментари