Когато на вратата ви се появят скъпи, но неочаквани гости, сте изправени как да ги нагостите с нещо вкусно за нула време. Тогава на помощ може да ви дойде дори и най-обикновеното, понякога старо и изсъхнало сирене, което буквално за десетина минути може да се превърне във вкусен деликатес.
Бързо и лесно може да приготвите панирано сирене, което да гарнирате със салата и така да спретнете трапеза за чудо и приказ.
Но как точно се панира сирене и всяко сирене ли може да се панира? Сиренето е препоръчително да се панира с т.нар. двойна панировка, която е подходяща не само за бяло самаламурено сирене, но и за камамбер, бри, топено сирене и др.
Студеното сирене се вади от хладилника и се нарязва на хапки или филии с дебелина около 1.5 см. То се овалва последователно в брашно, след това в разбити яйца и накрая в галета. След това сиренето отново се овалва в брашно, яйца и галета и е пържи на маслена баня до получаването на златист цвят.
Още рецепти за панирано топено сирене може да откриете на нашия сайт.
Коментари