Домашни средства за почистване на кафемашина

Домашни средства за почистване на кафемашина

На всеки един от нас е ясно, че чешмяната вода не се препоръчва за консумация, дори в доста държави, като например в Турция, консумацията ѝ е забранена.

Както за човешкия организъм чешмяната вода е вредна в някои случаи, така е и за уредите, с който се използва вода - като кафемашини, кани за вода.

За почистването им може да използваме няколко подръчни продукта, които винаги има във всяко едно домакинство, без да се налага да използваме химични препарати.

Първият метод да почистим кафемашината, е с обикновен винен оцет. За целта е нужно, първо, да почистим цедката от кафемашината и да я изплакнем хубаво под течаща вода.

Премахваме водата от казанчето за вода и в него сипваме оцет и вода в съотношение 50/50.

Пускаме кафемашината да загрее, а щом е готова, пускаме, докато стигне половината. Оставяме поне 1 час така кафемашината да се почисти с оцета.

След това довършваме процедурата. После пълним казанчето с вода и повтаряме процедурата. Нужно е кафемашината да се пусне поне 2-3 пъти с чиста вода, докато мирисът на оцета се изпари.

Втория вариант, с който може да почистим кафемашината, е с лимонена киселина. Процедурата е като тази с оцета.

За целта е нужно в казанчето с вода да се сложи вода и да се разтворят 3-4 пакетчета лимонена киселина. Пускате машината, след което я пускате още 2-3 пъти само с вода.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати