Gotvach.bg»Съвети»Какво се слага в млечната салата?

Какво се слага в млечната салата?

НикиНики
Гуру
14114k

Млечната салата или така наричана още салата Снежанка, Тракийска салата в различните краища на България, е една доста предпочитана разядка, която присъства доста често на трапезата ни, било то с повод или без повод.

Това е една лека салата - за нейното приготвянето са нужни две основни съставки. Основните съставки за млечна салата, които са ви нужни, са цедено мляко и кисели краставички, може и пресни.

В купа сипваме млякото и добавяме нарязаните на ситно кисели краставички. От там нататък всеки може да импровизира.

Любителите на чесъна може да добавят няколко пресовани скилидки чесън. Млечна салата може да приготвите и с добавка на репички, тиквички, моркови или цвекло. Също така може да се добави прясно смлян черен пипер.

Овкусяваме млечната салата със сол на вкус, също може да добавите и копър по желание.

Поднасяме любимата млечна салата като мезе за любимото питие или гарнитура към нашето ястие.

И за да придобием завършек на нашата салата, по-желание може да поръсим салата с прясно смлени орехови ядки.

Ако желаете и имате кисели тиквички в буркани, може да замените киселите краставичики с тях. Това също е една добра комбинация. Вкусът е същият като на този с киселите краставички - гостите или семейството ви дори няма да разберат, че това са тиквички, а не кисели краставички.

А за вас остава също така да пробвате тази млечна салата с моркови или млечна салата с цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати