Млечната салата или така наричана още салата Снежанка, Тракийска салата в различните краища на България, е една доста предпочитана разядка, която присъства доста често на трапезата ни, било то с повод или без повод.
Това е една лека салата - за нейното приготвянето са нужни две основни съставки. Основните съставки за млечна салата, които са ви нужни, са цедено мляко и кисели краставички, може и пресни.
В купа сипваме млякото и добавяме нарязаните на ситно кисели краставички. От там нататък всеки може да импровизира.
Любителите на чесъна може да добавят няколко пресовани скилидки чесън. Млечна салата може да приготвите и с добавка на репички, тиквички, моркови или цвекло. Също така може да се добави прясно смлян черен пипер.
Овкусяваме млечната салата със сол на вкус, също може да добавите и копър по желание.
Поднасяме любимата млечна салата като мезе за любимото питие или гарнитура към нашето ястие.
И за да придобием завършек на нашата салата, по-желание може да поръсим салата с прясно смлени орехови ядки.
Ако желаете и имате кисели тиквички в буркани, може да замените киселите краставичики с тях. Това също е една добра комбинация. Вкусът е същият като на този с киселите краставички - гостите или семейството ви дори няма да разберат, че това са тиквички, а не кисели краставички.
А за вас остава също така да пробвате тази млечна салата с моркови или млечна салата с цвекло.
Коментари